2.CULTURAL EXPLORERS

26.01.2021 262

Proje amacımız farklı bölge ve ülkelerin sahip olduğu somut ve somut olmayan kültürel değerleri Web.2.0 araçları kullanılarak (Sanal sergi, video, e-book, e-learning uygulamaları vb. )çeşitli etkinliklerle proje ortaklarına tanıtılmasını ve farklı bölge ve ülkelerin kültürel özelliklerinin keşfedilmesini sağlamak.

Farklı disiplinlerde okul müfredatıyla bağlantı kurularak, kültür konusunun farklı boyutlarının araştırılması, öğrenci ve öğretmenlerin Web 2.0 araçlarını proje sürecinde yoğun biçimde kullanmaları ile BT becerilerinin artırılması, işbirliği halinde çalışma, yaratıcılık, iletişim, eleştirel düşünme becerilerini geliştirmek amaçlanmaktadır.

Her ortak bulunduğu yerdeki tarihi eserlerin tanıtımını yapacak,
-Somut olmayan kültürel miras (Hıdrellez, ıslık dili, Türk kahvesi kültürü, aşıklık geleneği vb.) örnekleri tanıtılacak
-Yerel yemekler, geleneksel yemek kültürü tanıtılacak,
-Halk oyunlarından örnek verilip, geleneksel kıyafetler tanıtılacak,
-Halk edebiyatından bir örnek seçilip diğer ortaklara tanıtılacak,

-Katılımcılarda farklı kültürleri tanıma ve hoşgörü kültürü gelişecek,
-Katılımcılarda BT becerileri, iletişim, işbirliği, yaratıcı düşünme becerileri gelişecek.

Çalışma süreci: Projemiz Aralık ayı içerisinde başlayacak ve Mayıs ayı içerisinde bitecektir.

AFİŞ ÇALIŞMALARIMIZ