ANASINIFIMIZIN 'PRESCHOOL MATHEMATICS LANGUAGE' ETWİNNİNG PROJESİ FAALİYETLERİNE BAŞLADI

Proje çocukların temel matematiksel kavram ve becerilerini artırmak amacıyla, matematiğe karşı olumlu bir tutum geliştirmeleri ve matematiksel kavramların edinimlerinin artmasına katkıda bulunmaları için çocukları etkinliklerde matematiksel dili kullanmaya teşvik etmektedir. Projede şiir, şarkı, bilmece, tekerleme, hikâye, drama gibi anadili etkinlikleriyle çocukların birçok matematiksel kavramı öğrenmesi amaçlanmaktadır. Sayı, şekil, simetri, örüntü, kodlama, parça-bütün, ölçme, küçültme ve artırma çalışmaları ile ana dilinin etkinliklerle bütünleştirilerek çocuklara eğlenceli bir öğrenme ortamı oluşturulması amaçlanmaktadır. Anadili etkinliklerinde çalıştığımız dil etkinliği ürünlerini 15 günde bir matematiksel kavramlarla bütünleştirerek ve çalışmalarımızı somut çıktılar, eğitim materyalleri ve web 2 oyunları ile destekleyerek çalışmalar devam edecektir. Projenin amacı çocukların günlük hayatta karşılaştıkları matematiksel kavram ve becerilerle matematiğe girişleri ve anadili ile farkında olmadan öğrendikleri dil etkinlikleridir. Ana dili ile matematik dilinin bütünleştirilerek harmanlandığı eğitim çalışmaları ile eğlenerek öğrenmek hedeftir.

23.03.2023 90

23-03-202323-03-202323-03-202323-03-2023

Adres:
KESTANELİK MAH. DOĞANYURT SK. ŞEHİT MÜMİN DEMİRAL ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ BLOK NO 3 ÇATALCA / İSTANBUL