ŞEHİT MÜMİN DEMİRALP ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ

06.12.2012 2606

Şehit Mümin Demiralp Çok Programlı Anadolu Lisesi;

Eğitim ve öğretime vermeye ilk kez 2002-2003 Egitim-Ögretim yılında başlamıştır. Kurulduğu ilk yıllarda Ticaret Lisesi olarak düşünülmüş daha sonra bünyesinde Genel Lise-Ticaret Meslek Lisesi ve Yabancı Dil Ağırlıklı Lise bulunduran Çok Programli Lise olarak eğitim-öğretime devam etmiştir. Son düzenlemelerden sonra lise eğitimin 4 yıl olması ile bünyesindeki Yabancı Dil Ağırlıklı  lise kapatılmıştır. Okulumuz ilk mezunlarını 2004-2005 eğitim-öğretim yılında vermiştir. 2014-2015 Eğitim Öğretim yılından itibaren okulumuz Anadolu Lisesi statüsü kazanmış ve Kestanelik Çok Programlı Anadolu Lisesi ismini almıştır. 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Ortaöğretim okul ve kurumlarının kalite ve performanslarının izlenmesi ve değerlendirilmesi ile ilgili olarak yapılan denetimler sonucunda Ortaöğretim Kurumsal Dış Değerlendirme Raporuna göre Türkiye'de temalarına göre illerdeki en başarılı Çok Programlı Anadolu Liseleri arasında İstanbul ili birincisi olmuştur.

Okulumuz;

√    ''Anadolu Lisesi''

&

√    ''Anadolu Meslek Lisesi''

sınıflarını bünyesinde bulundurduğu için Çok Programlı Anadolu Lisesi ismini taşımakadır. 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında Okulumuza Şehit Hava Pilot Teğmen Mümin Demiralp'ın adı verildi. Bu da kurumumuz için ayrı bir gurur kaynağı olmuştur.

• 2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA 2.EK BİNAMIZDA 4 ADET ÇZEL EĞİTİM SINIFI AÇILMIŞTIR.
  • 2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA 3. EK BİNAMIZ MEB TARAFINDAN PREFABRİK ANA SINIFI OLARAK YAPILMIŞTIR.
  • 2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA MESLEKİ AÇIK LİSE-MUHASEBE ONAYI ALINMIŞTIR