2018-YKS Eğitim Bilgilerinin ve Diploma Notunun Onaylanması

2018-YKS Eğitim Bilgilerinin ve Diploma Notunun Onaylanması

2018-YKS Kılavuzu’nda yer alan bilgilere göre;
“2018-YKS’ye başvuran adayların YKS değerlendirme ve yerleştirme işlemlerinde kullanılmasını istedikleri eğitim bilgilerini ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’nde (AİS) kontrol etmeleri ve bu eğitim bilgilerini seçerek onaylamaları gerekmektedir. Eğitim bilgilerinde eksiklik veya hata olduğunu düşünenler, mezun oldukları/olacakları ortaöğretim kurumlarıyla görüşerek bunları e-Okul üzerinden düzelttirmeli ve sonrasında https://ais.osym.gov.tr adresinden düzelttirdikleri eğitim bilgilerini seçerek onaylamalılardır.. Eğitim bilgisi e-Okul’a eklenemeyecek durumda olan adayların ise bunu Kamu Kurumları İşletim Sistemi (KKİS) üzerinden okullarına işlettirmeleri, ardından da https://ais.osym.gov.tr adresinden bu bilgileri seçerek onaylamaları gerekmektedir.

İŞLEM YAPILMAZSA SON BİLGİLER DİKKATE ALINACAK
Adayların bireysel olarak veya ortaöğretim kurumlarının doğrudan ÖSYM’ye yapacakları değişiklik/düzeltme talepleri için Merkezimizce yapılacak işlem bulunmuyor. 2018-YKS’ye başvuran tüm adayların eğitim bilgisi seçme işlemini gerçekleştirmesi gerekmektedir. Bu seçme ve onay işlemi yapılmazsa, adayın aktif olan tek bir eğitim bilgisi varsa, bu kullanılacaktır. Bu tarihte adayın birden fazla eğitim bilgisi varsa ve başvuruda seçtiği eğitim bilgisi, bu bilgiler arasındaysa, adayın bu eğitim bilgisi kullanılacaktır.. Onay işlemi yapmayan adaylar için başvuruda kullanılan eğitim bilgisinin son eğitim bilgileri arasında olup olmadığının anlaşılmasında; okul türü, alan ve dal bilgileri dikkate alınacaktır. Adayın başvuruda kullandığı eğitim bilgisi, bu tarihte aktif eğitim bilgileri arasında yoksa en son mezun olduğu eğitim bilgisi kullanılacaktır.”

ÖSYM tarafından yayımlanan duyuruda ise "2018-YKS´ye başvuran adaylar, 2 Temmuz 2018 tarihinden itibaren ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine (AİS) giriş yaparak MEB e-Okul sistemindeki eğitim bilgilerini ve diploma notunu görebilecekler ve bu bilgilerini, 2-9 Temmuz 2018 tarihleri arasında ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (AİS) onaylayabileceklerdir. Adayların sınav öncesi herhangi bir işlem yapmasına gerek yoktur." açıklaması yapıldı.

06.07.2018 241

İLETİŞİM

Adres:
KESTANELİK MAH. DOĞANYURT SK. ŞEHİT MÜMİN DEMİRAL ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ BLOK NO 3 ÇATALCA / İSTANBUL


Telefon
(212) 794 2301


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın